top of page

RESTORATIVE
YOGA

Image by Conscious Design

Wat is restorative yoga?

Intensiteit 1

Restorative yoga is een yogavorm die zich richt op het herstellende vermogen van lichaam en geest. De focus ligt op ontspanning en het op zachte wijze openen van het lichaam met behulp van de adem. Ondersteund met bolsters en dekens neem je een houding aan waarin je vijf tot tien minuten ontspannen kunt blijven liggen of zitten. Jouw nek, schouders, rug, heupen en bekken krijgen zo alle tijd om de omgebouwde spanning los te laten. Restorative yoga activeert het zelfhelende vermogen, ofwel het parasympatische zenuwstelsel, van het lichaam. Deze yogavorm is dan ook zeer aan te raden bij stress gerelateerde klachten.

De docent zorgt met klankschalen en aanwijzingen voor een fijne sfeer in de zaal. Je mag jezelf overgeven aan dat wat er gebeurt. Je mag ook alert blijven en onderzoeken wat zich in jouw binnenste ophoudt. Wellicht ervaar je een weerstand die niet een fysieke, maar mentale oorsprong heeft. Door liefdevol te zijn voor jezelf kun je zowel lichaam als geest heilzaam onderdompelen in zachtheid.

“Bij restorative yoga duren de houdingen net wat langer en dat maakt dat ik beter bij dieperliggende emoties of blokkades kom.
 
Deze lessen geven mij ruimte en een diepgaand ontspannend effect. De sfeer in de lessen is erg prettig mede door de uitstekende en betrokken docenten."

Jeanette

bottom of page