top of page

Wat is MYSORE?

Intensiteit 3

Neem de regie van je practice in eigen handen!
 

Mysore is een andere lesvorm dan de normale begeleide groepsles.
Een Mysore les is een inloop les waarin
je zelfstandig je eigen practice doet waarbij de docent je persoonlijke aanwijzingen geeft.

In plaats van een begeleide Ashtanga groepsles (ook wel Ashtanga LED genoemd) volgt elke deelnemer in ‘Mysore-stijl’ zijn eigen ademhalingsritme, zijn eigen snelheid en zijn eigen variatie van de serie.

Deze methode werd geboren in de Zuid-Indiase stad Mysore, waar ook vandaag nog steeds zo wordt lesgeven. Beginners en gevorderden oefenen naast elkaar. De docent kan inspelen op de individuele wensen, behoeften en mogelijkheden van de leerling en geeft begeleiding, hulp en ondersteuning.

Deze vorm van lesgeven stelt de yogi’s in staat hun eigen oefening te verdiepen, lichaamsbewustzijn te ontwikkelen en concentratie en mindfulness te oefenen. Daardoor kan de aandacht naar binnen worden gericht en kan de eigen persoonlijke en onafhankelijke praktijk zich ontwikkelen. Meditatie in beweging ontstaat.
Door het zelfstandig beoefenen, kan de yogapractice dan ook thuis of onderweg worden uitgevoerd, omdat de serie zelfstandig is aangeleerd en geïnternaliseerd.
De Mysore-les is geschikt voor mensen van alle niveaus en leeftijden, het enige wat je nodig hebt is interesse. 😉

In de Mysore lessen is er geen vast begin dus je hoeft niet ‘op tijd te komen’, maar kom wel zo, dat je uiterlijk aan het einde van de les je praktijk hebt afgerond.
We hebben een inloop gepland van 06.00 tot 07.30 uur. In dit tijdsbestek kan je komen om te beginnen met je (Ashtanga) yoga beoefening. Je hebt dan tot 09.00 uur de tijd voor je oefening. 

Mocht je nog geen ervaring hebben met Ashtanga Yoga dan is het aan te raden om eerst een maandagavond les Asthanga te ervaren of eventueel mee te d
oen aan ‘Introduction to Mysore’. 
 

Hou onze nieuwsbrief in de gaten voor een volgende Intro avond!

bottom of page