top of page

Meditatie in beweging: 108 Zonnegroeten

Datum

Zondag 30 juni

Tijd

10.00 uur

Deelname

€20,- voor leden, €25,- voor gasten

Over de activiteit

Het getal 108 heeft in de oosterse filosofie en religies een speciale betekenis, denk bijvoorbeeld aan 108 Gevoelens in het boeddhisme, 108 namen voor een godheid in het hindoeïsme of de 108 herhalingen van een mantra met behulp van een mala (gebedsketting).


Tijdens deze ochtend gaan wij dit getal ‘108’ ook verinnerlijken, en wel met 108 surya-namaskar A (zonnegroeten) bekend uit ashtanga-vinyasa. Hierbij gaat het om de herhaling van de bewegingen op het ritme van je adem zodat je al snel in een meditatieve toestand komt. Misschien zal je daarbij dingen los kunnen laten en zo gesterkt en vrij(-er) afscheid van het oude jaar kunnen nemen en opener voor de dingen die het nieuwe jaar je gaan brengen.


Het gaat er bij deze meditatie in beweging niet om of je alle 108 zonnegroeten “actief” meedoet, als jij tussendoor in childspose geniet van je adem is dat prima. Je zult echter door het samen bewegen waarschijnlijk merken, dat het makkelijker wordt naarmate je in de progressie vordert en je je er aan overgeeft.


We starten vanuit ontspanning en een korte uitleg over het getal 108. Daarna beginnen we met de zonnegroeten. De eerste reeks zonnegroeten ben je misschien nog veel met je lichaam bezig maar daarna kom je in een flow, in een meditatieve staat. Samen.


Het uitvoeren van 108 Zonnegroeten brengt meerdere disciplines van yoga samen zoals Bhakti (toewijding), Seva (onbaatzuchtige dienen), Tapas (discipline en passie), en Ishvara Pranidhana (overgave).


We sluiten de ochtend feestelijk af met thee en lekkers. Als je zelf ook wat lekker mee wilt nemen, helemaal leuk!


Rutger Bezema (Ashtanga docent) zal deze ochtend begeleiden.Als je de zonnegroeten al regelmatig oefent is dat je voorbereiding. Zijn zonnegroeten helemaal nieuw voor jou? Dan is het fijn als je ervoor een keer naar een Ashtanga, Mysore, of Flow yogales bij De Zeeuwse Yogaschool. We oefenen de zonnegroet en zo leer je ook aanpassingen te maken die nodig zijn voor jouw lichaam.


Wanneer: Zondagochtend 30 Juni 2024

Tijd: 10.00 uur - 12.00 uur

Locatie: De Zeeuwse Yogaschool, Verwerijstraat 51 Middelburg

Deelname €20,-

Aanmelden:

Als je lid bent van onze school, ga dan in de app naar ons WORKSHOP-rooster naar 30 Juni en meld je aan.

Ben je geen lid van onze school en wil je meedoen? Leuk! Meld je dan aan via https://dezeeuwseyogaschool.yogibit.nl/web/nl/events/2058


Of gebruik de button op deze pagina.

De trainer

Rutger Bezema

Rutger Bezema

Rutger is onze vaste ashtanga docent binnen ons team. Hij geeft zowel Ashtanga Yoga en Mysore les.

bottom of page