top of page

Contact Improvisatie

Datum

16, 23 juli, 20, 28 aug

Tijd

19.30 uur

Deelname

10 credits of een losse les van €13,50

Over de activiteit

Contact improvisatie is een dansvorm waarbij het contact met een andere danser (het aanraken) gebruikt wordt als communicatiemiddel en inspiratiebron voor de dans.


Soms is dit vanuit een subtiel aanraken, een luisteren en volgen van elkaars bewegingen. Een andere keer is het een "leunen tegen" je partner, wat misschien kan leiden naar een "rollen over" bijv. de rug van je partner, landend op de vloer, verder rollend of elke vorm van beweging die kan ontstaan wanneer men niet denkt maar gewoon voelt.

Het gaat er niet om of het er mooi of "dansend" uitzien, maar meer om het plezier van het bewegen, en reageren op de ander; een speelse ontmoeting. Het kan een energieke dans zijn, of juist heel verstild en langzaam. Maar altijd is er veel aandacht voor jouw eigen (on-)mogelijkheden en die van je partner. En daarvoor beginnen we steeds met goed naar ons eigen lichaam te luisteren.


In contact zijn met de ander maakt je hoofd helemaal leeg. Er is maximaal ruimte voor voelen. Het dansen gebeurt op gevoel, geen pasjes, wat zoveel meer ruimte geeft voor creativiteit. Dansen en spelen tegelijkertijd. De lessen beginnen altijd met een gezamelijke warming up en worden afgesloten met "after care" in de vorm van Thaise yogamassage.


In de zomermaanden wordt een serie introductielessen Contact Improvisatie gegeven door Edwin Paree bij De Zeeuwse Yogaschool. Er zijn geen vereisten om mee te kunnen doen en een partner is ook niet nodig. De lessen kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden. Kom je mee doen?


Lesmomenten: 2, 16 en 23 juli, 20 en 27 augustus.

Tijd: 19:30-21:00 uur

Locatie: De Zeeuwse Yogaschool, Verwerijstraat 51

Aanmelden kan via onderstaande link(en) Deelname 2 juli: https://dezeeuwseyogaschool.yogibit.nl/web/nl/events/2105

Deelname 16 juli: https://dezeeuwseyogaschool.yogibit.nl/web/nl/events/2106

Deelname 23 juli: https://dezeeuwseyogaschool.yogibit.nl/web/nl/events/2107

Deelname 20 augustus: https://dezeeuwseyogaschool.yogibit.nl/web/nl/events/2108 Deelname 27 augustus: https://dezeeuwseyogaschool.yogibit.nl/web/nl/events/2109
De trainer

Edwin Paree

Edwin Paree

Edwin Paree is zowel landschapsonderzoeker, fotograaf en houdt van (acro) yoga, dans en contact improvisatie.

bottom of page